Peter Pisters:
Tijdens het bezoek van de Bike MOTION beurs in Oktober, kwam ik langs de stand van Praxtour. Mijn aandacht werd meteen getrokken. Want daar stond de indoor-fiets trainer waar ik al jaren naar op zoek ben, nl. een volledig geintegreerde virtuele fietstrainer. De eigen racefiets hoeft niet gebruikt te worden. De ervaring was een gevoel van herkenning, zowel visueel als fysiek bij het fietsen van de eerste steile kilometer van Alp ‘d Huez.
Vervolgens ben ik de winterperiode in gegaan en heb ik een aantal keer getraind op de virtuele trainer; een aantal jaren geleden aangeschaft. Fietsband omwisselen, software hapert, calibreren lukt vaak niet, slippende achterband bij hellingen, etc.  De eerste maanden van dit jaar had naar mijn gevoel veel weekenden met slecht jaar, dus buiten fietsen was geen echte optie. En toch moet de voorbereiding op de toertocht klassiekers in April en de Marmotte al in Januari weer beginnen.
Op een gegeven moment toch contact opgenomen met Praxtour en met hun de verschillende mogelijkheden tot aanschaf besproken. Het contact was uitermate vriendelijk. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en inmiddels ontzettend blij met mijn eigen Praxtour Course. De virtuele beleving is echt geweldig. In no-time zit ik op de fiets. Geen enkele hapering, geen enkele ergernis. De hellingen van de Marmotte zijn een feest van herinneringen. De kinderen zijn inmiddels ook aangestoken en vragen regelmatig of ze een rondje mogen fietsen.
Alleen een tip: koop niet alleen films met beklimmingen, zoals ik gedaan heb. Want je moet echt vol aan de bak. Een keer een rustig rondje Ronde Hoep op een regenachtige dag, of als herstel training, lijkt me ook heel leuk om te doen. Dat wordt dus een aanvulling.

Peter Pisters, Uithoorn

Ger Lourens:
“Hoewel het voor mij best een hele investering is geweest staat er ook meer dan voldoende tegenover om die investering het ook ruimschoots waard te maken.
Als inmiddels ervaren Praxtour gebruiker kan ik alleen maar zeggen dat sinds de aanschaf de Praxtour het voor mij een absolute verrijking is geworden van het trainen. Met de Praxtour kan ik de slechte maanden op een volwaardige en plezierige wijze (mooie scherpe films) overbruggen en kan het wegseizoen hierop naadloos worden aangesloten.
Het scala aan beschikbare films en de instellingsmogelijkheden van het apparaat zelf biedt een grote verscheidenheid aan trainingsmogelijkheden van licht tot extreem zwaar en van bergritten tot vlakke ritten (hersteltraining) en alles wat daar tussen ligt.

Tevens spaar ik met de Praxtour mijn dure racefiets in de wintermaanden door niet in slecht weer of nog erger in zout en pekel te moeten rijden. Ook hoef ik mijn dure racefiets niet bloot te stellen aan de extreme krachten die het te verduren krijgt als deze in een basic trainer geklemd wordt om te kunnen thuis trainen. Verder ben ik niet afhankelijk van sportscholen, hoeft dus de deur niet en kan ik op elk moment van de dag een training uitvoeren.

Tot slot heb ik in de inmiddels ruim 3 jaar dat ik een Praxtour bezit de mensen achter Praxtour ook beter leren kennen en kan alleen maar zeggen ze zijn laagdrempelig, luisteren naar de feedback die klanten aan hun geven en proberen daar waar mogelijk iets met deze ervaringen te doen.
Dit zie je dan weer terug in nieuwe films, correcties op films en meer of verbeterde functionaliteit en programmatuur.
Ook nazorg van apparatuur en programmatuur staat hoog in het vaandel want het is en blijft toch een hele investering.

Als je je trainingen serieus neemt, het geld er voor hebt, zuinig wil zijn op je wegmateriaal, je op elk moment van de week kunnen trainen wanneer het jou uitkomt, dan kan ik als fanatiek fietser en gebruiker van een Praxtour alleen maar zeggen DOEN!!!”

Ger Lourens, Spijkenisse

Gert Vos
“De Praxtour Course is mijn trainingsmaatje. Super om in je eigen omgeving functioneel en lekker te kunnen trainen. De realiteit van de beklimmingen is geweldig. Praxtour levert een hoge kwaliteit aan service en daarnaast zijn het ook uiterst vriendelijke mensen.”

Gert Vos, Oosterhout

Ronald Janssen
“Mijn vrouw en ik gingen enkel voor het fietsen naar een fitnesscentrum. Dat was niet meer nodig toen we een  tweedehands Praxtour konden kopen. Geen verplichtingen meer en de aanschafkosten hebben we zo binnen twee jaar terugverdiend.” –

Ronald Janssen, Maastricht